USBDeview ile Bilgisayarınıza Bağlı Tüm USB Cihazları Görün

USBDeview ile bilgisayarınıza bağlı olan tüm USB cihazları tek bir yerden görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Yazılım Freeware olup ücretsizdir.

Program arayüzünden o anda bilgisayarınıza bağlı olan veya önceden kullandığınız USB cihazları görebilirsiniz. Her bir USB cihaz için ayrıntılı bilgiler gösterilmekte, bunlar; Cihaz ismi, cihaz tanımı, cihaz tipi, seri numarası, yüklendiği tarih ve zaman, VendorID, ProductID vb…

USBDeview ile o anda bilgisayarınıza bağlı olan veya önceden kullandığınız USB cihazları sisteminizden kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu programı uzak bilgisyarlar üzerinde de kullanabilirsiniz ancak bunun için bağlanacağınız bilgisayarın admin şifresini bilmeniz gerekiyor. USBDeview taşınabilir bir yazılım olduğundan kurulum gerektirmez USB belleğinize yükleyip dilediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz.

İndirmek için Tıklayın

USB Flash Bellekten MS Windows XP Kurulumu

Günümüzde EEE Pc ile başlayan netbook ve/veya mini laptop satışlarının artışıyla taşınabilir Pc’ lerde CD-ROM, DVD-ROM gibi medya sürücüleri standart donanımlar arasındaki yerini kaybetmeye başlaması ile USB Flash Bellek üzerinden işletim sistemi kurulumu daha aranır bir hal aldı. Bunun yanında taşınabilir bilgisayarların tamir masrafalarının görece olarak yüksek olması da medya sürücüleri bozuk taşınabilir bilgisayarlara USB bellek üzerinden işletim sistemi kurulmasını gerektirebiliyor. Ben yazımda size MS Windows XP CD’ sinin 2 GB büyüklüğünde bir flash belleğe boot edilebilir olarak nasıl kaydedileceğini anlatacağım.

Gerekli araçlar:

1- MS Windows XP CD’ si

2- En az 1 veya 2 GB büyüklüğünde flash bellek

3- http://www.borayildiz.com/dosyalar/usb_boot.rar adresinden indireceğiniz script paketi

Continue reading “USB Flash Bellekten MS Windows XP Kurulumu”

Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1

ACPI – “Advanced Configuration and Power Interface” – PC’ lerde yeni nesil DOS tabanlı güç idaresi için yazılmış yazılım. ACPI, eski Intel APM (Advanced Power Management) yazılımının yerine geçmiştir. ACPI, sadece bilgisayar aktif değilken zaman ayarlamalarını yapmaktan öte, güç kullanımını dinamik olarak gösterir ve gücü bağlantılı olarak kullanır. ACPI kontrolü PC’ nizin BIOS’ undadır.

Active matrix display – Bugünün çoğu laptop – dizüstü bilgisayarlarının ekranı böyledir.Actif matriks teknolojisinin “pasif matriks” den farkı ekranın kendisini daha sık bir şekilde tazelemesidir. Böylece resim kalitesi ve bakış açıları artar. Continue reading “Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1”