God Mode Creator

Windows 7 ile ilgili olarak bir çok yerde God Mode’ u okumuş veya en azından hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Ancak anlatılan God Mode’ u kullanabilmek için biraz uğraşmanız gerekebilir. Oysa bu basit yazılım tam 38 tane kısayolu Windows 7 için bir araya toplamış durumda ayrıca yazılım Windows Vista altında da sınırlı olarak kullanılabiliyor.

gmc1

Şekil – 1: Windows 7 için olan ilk menü

gmc2

Şekil – 2: Windows 7 ve Vista ile birlikte çalışan ilk bölüm.

gmc3

Şekil – 3: Windows 7 ve Vista ile birlikte çalışan ikinci bölüm.

Programı indirmek için tıklayın.

Windows Sistem Görüntüleme Yazılımı – What’s Running

What’s Running bir sistem görüntüleme yazılımıdır. Bu yazılım ile kullanıcı Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 ve Windows 7 içerisinde bulunan işlem, görev, modül, servis, IP Bağlantıları (network monitör ve TCP-IP portlarını izlemenize yarar), driver (sürücü), startup (başlangıç hizmetleri)’ ı görüntüleyebilirsiniz.

whatsrunning

Processes: Bilgisayarınız üzerinde çalışan işlemleri ayrıntıları ile gösterir. İşlem isimleri, işlem ID’ leri, işlemlerin hangi kullanıcıya ait olduğu, vb. gibi. Hatta bu sekmede işlemleri durdurup çalıştırmak, online olarak işlem hakkında bilgi edinmek, bulunduğu dizin açmak ve işlemlerin grafiklerini çizmek de mümkün.

Modules: Bilgisayar üzerinde bulunan modülleri dizindeki yeri, dosya büyüklüğü, dosya tipi gibi bilgiler ile birlikte listeler.

IP Connections: Bilgisayar üzerindeki tüm bağlantıları listeler. Bilgisayar üzerinde açık olan portları hangi programlar yada hangi IP’ ler ile bağlantıda olduklarını listeler ve bilgisini gösterir.

Driver: Sisteme yüklü olan driverların (sürücülerin) listesini gösterir. Driver ismi, ürün ismi, durumu, driver tipi gibi bilgileri de içerir.

Startup: Startup bölümünde Windows açılışında yüklenen program ve servisleri gösterir bu sayede gereksiz programları kapatarak Windows’ un açılışını hızlandırabilirsiniz.

Bir diğer özellik ise programın snapshot alması bu sayede farklı tarihlerde aldığınız snapshotlar ile bilgisayarınızda yüklü bulunan sistemler arasında kıyasalama yapabilirsiniz.

Programın sitesine gitmek için tıklayın

Windows 7 God Mode

Windows 7 de açığa çıkan yeni özelliklerden biri “God Mode”. God Mode sayesinde tüm bilgisayar ayarlarını tek bir yerde toplayabiliyorsunuz. Nasıl mı?

  1. Adım: Masaüstünde bir klasör oluşturun
  2. Adım: Oluşturduğunuz klasörün ismini “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” olarak değiştirin.
  3. Adım: Masaüstünü refresh edin.

Windows 7’ yi Kişiselleştirin

Windows 7′ nin çıkması ile birlikte windows 7 için birçok araç, eklenti ve program kendini piyasada göstermeye başladı. Microsoft firması da Windows 7′ sürümünün kişselleştirilebilmesi için tema, masaüstü arka plan (duvar kağıdı), masaüstü araçları ve sideshow araçlarını ” bir sayfa hazırladı. Siz de Windows 7 için bunlardan yararlanmak isterseniz Microsoft’ un sayfasına uğrayabilirsiniz.

Windows 7 Kişiselleştirme Sayfası:

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/downloads/personalize