USBDeview ile Bilgisayarınıza Bağlı Tüm USB Cihazları Görün

USBDeview ile bilgisayarınıza bağlı olan tüm USB cihazları tek bir yerden görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Yazılım Freeware olup ücretsizdir.

Program arayüzünden o anda bilgisayarınıza bağlı olan veya önceden kullandığınız USB cihazları görebilirsiniz. Her bir USB cihaz için ayrıntılı bilgiler gösterilmekte, bunlar; Cihaz ismi, cihaz tanımı, cihaz tipi, seri numarası, yüklendiği tarih ve zaman, VendorID, ProductID vb…

USBDeview ile o anda bilgisayarınıza bağlı olan veya önceden kullandığınız USB cihazları sisteminizden kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu programı uzak bilgisyarlar üzerinde de kullanabilirsiniz ancak bunun için bağlanacağınız bilgisayarın admin şifresini bilmeniz gerekiyor. USBDeview taşınabilir bir yazılım olduğundan kurulum gerektirmez USB belleğinize yükleyip dilediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz.

İndirmek için Tıklayın

MP3 çalardan çıkan çok gizli bilgiler

ABD’ye ait gizli bilgiler bir Yeni Zelandalının eline nasıl geçti? İşte yeni bir kayıp vakası daha.

Yeni Zelandalı Chris Ogle’ın müzik dinlemek için bir MP3 çalara ihtiyacı var. Gidip evinin yakınındaki bir teknoloji mağazasından, ucuz olsun diye kullanılmış bir MP3 çalar aldı. Tek sorun 18 dolara (yaklaşık 29 TL) aldığın MP3 çalar’ın müzik çalmamasıydı. Sorunun ne olduğunu anlamak için cihazı bilgisayarına taktığında ise içerisindeki dokümanlar karşısında şaşkına döndü. Çünkü cihazın içerisinde Afganistan ve Irak’ta görev almış 60 ABD askerinin adres ve cep telefonları da dahil olmak üzere tüm kişisel bilgileri yer alıyordu. Bu da yetmezmiş gibi içerisindeki bir klasörde teçhizat deposu bilgileri ve gizli bir görev talimatı kayıtlıydı.

Ogle, “cihazın içerisindekilere baktıkça, onları okumam gerektiğini daha iyi görebiliyordum” diye konuştu. Ogle ayrıca eğer talep ederlerse cihazı ABD hükümetine (ücretsiz olarak) teslim edebileceğini de söyledi. Bu çok gizli askeri bilgileri içeren cihazın nasıl Yeni Zelandada ortaya çıktığı bilinmiyor ama bu gizli bilgiler içeren bir depolama aygıtının ilk kayboluşu değil. Daha önce, Japonya ve İsveç’te NATO’ya ait, içerisinde çok gizli bilgiler olan bir USB bellek kaybolmuş ve sonradan bulunmuştu.

Kaynak: www.chip.com.tr

Bankalar kameralı cep ve mini belleğe yasak getirecek

Banka ve telekom firmalarına sanal güvenlik kriteri geliyor. Kurumlar dijital hırsızlığa karşı uyarılıyor..
Banka, telekom şirketleri artık müşteri kayıtlarının olduğu yerlerde veri kaybının önüne geçmek için kameralı cep telefonu, mini USB bellek gibi dijital kayıt cihazlarının girişini yasaklayabilecek. Danışmanlık şirketi KPMG’nin yaptığı 3 yıllık araştırma şirketlerde veri kayıplarının yüzde 51’inin içerden sızdırılan bilgiler yüzünden olduğunu ortaya koyuyor. KPMG Bilgi Riskleri Yönetimi Kıdemli Müdürü Aslı Doğrusöz küresel krizin şirket itibarını yönetilmesi daha önemli bir unsur haline getirdiğini kaydederek, artık finansal kurumlar, telekom operatörleri bilgi teknolojileri konusunda standart tedbirleri almak zorunda olduğunu vurguluyor.

MÜŞTERİ BİLGİSİ
Banka ve tekekom sektörünü regüle eden BDDK ve BTİK kurumlarının denetimlerin önemli olduğunu vurgulayan Doğrusöz, “Buna göre internet bankacılığı ve ATM’ler saldırıya en açık yerler olarak dikkat çekiyor. Şirketlerin en önemli değerini bilgi oluşturuyor. Şirketlerin ticari başarının devam ettirilebilirliğinin sağlanması için en kritik olan husus, verilerin hırsızlık veya kasıtlı olmayan bir şekilde açığa vurulmasının önlenmesi gerekiyor. Veri kayıpları her geçen yıl sayı ve önem bazında artıyor. Bu tür sızıntılar sadece masraflı olmakla kalmayıp, şirket itibarlarına da önemli şekilde zarar veriyor” diye konuştu.