Wireless Nasıl Kırılır ?

Microsoft’tan Hack Açıklaması

İrlanda’da Microsoft İnternet sitesinin çökertildiğine ilişkin, 10.12.2008 tarihli haber ile ilgili olarak, önemli bir ayrıntıyı düzeltmek isteriz.

Habere konu olan www.microsoft.ie web sitesi, Microsoft İrlanda’nın kurumsal İnternet sitesi değil; siteye barındırma hizmeti veren üçüncü bir parti üzerinde yerleşik bir web arayüzüdür. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, Microsoft İrlanda’nın kurumsal İnternet sitesi olan www.microsoft.com/ireland adresine yönlendirilmektedir.

www.microsoft.ie web sitesine yönelik bu kanunsuz işlem, Microsoft İrlanda yetkililerince kısa sürede tespit edilmiş, tedarikçimizle birlikte gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli makamlara bilgi verilerek kanuni işlem başlatılmıştır.

Yönlendirme sitesi ile ilgili sorun ise, hızla giderilmiştir. Microsoft İrlanda kurumsal İnternet sitesi (ya da Microsoft’a ait diğer İnternet siteleri) bu olaydan herhangi bir şekilde etkilenmemişlerdir.

Konuyu dikkatinize sunar, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi konusundaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Microsoft Türkiye

Bu Eklentiye Dikkat!

Mozilla Firefox kullanıcılarının şu sıralarda eklenti klasörünü gözden geçirmesinde fayda var. Zira finansal bilgileri çalan bir trojan atakta.

Online banka şubeleri veya PayPal gibi diğer ödeme sistemlerine Firefox ile giriş yaparken dikkatli olun. Zira yeni yayılan bir trojan, kullanıcı adı ve parolanızı Rusya’da bulunan bir sunucuya aktarıyor. Firefox’un popüler eklenti paketlerinden Greasemonkey olarak kendini sisteme tanıtan kötücül yazılım, Firefox açıldığında devreye giriyor ve Javascript sayesinde birçok siteden bilgilerinizi aşırabiliyor. Eğer Firefox’a Greasemonkey eklemediyseniz, Mozilla Firefox’un Add-on klasörüne girip bu isimde bir eklenti olup olmadığına bakmanızda ve kullandığınız anti virüs yazılımını sürekli güncel tutmanızda fayda var.

Kaynak: http://shiftdelete.net/bu-eklentiye-dikkat-7273.html

WLAN Hack/Crack Linux BackTrack2 (WEP)

Linux BackTrack II live cd linux dağıtımını cd ye yazıp laptopumuza takıyoruz. Bilgisayarımızı cd’ den boot edip logon ekranında root kullanıcı adı toor şifresi ile login oluyoruz. Continue reading “WLAN Hack/Crack Linux BackTrack2 (WEP)”