CurrPorts

CurrPorts bilgisayarınızda açık olan TCP/IP UDP portlarını gösteren bir yazılımdır. Her bir port için bir liste oluşturup o portu hangi programın kullandığını da gösterir. Sadece programı isim olarak değil programın hangi dizinde olduğunu, ve hakkındaki bilgileri de gösterir. (ürün ismi, dosya özellikleri vs. vs. vs.)

Bunlara ek olarak CurrPorts istemediğiniz portları, istemediğiniz işlemleri de kapatabiliyor ve TCP/UDP bilgilerini HTML ve/veya XML dosyası olarak kaydedebiliyor. CurrPorts açık olan şüpheli port ve programları pembe renk ile işaretleyebiliyor.

—————————————–

CurrPorts displays the list of all currently opened TCP/IP and UDP ports on your local computer. For each port in the list, information about the process that opened the port is also displayed, including the process name, full path of the process, version information of the process (product name, file description, and so on), the time that the process was created, and the user that created it.

In addition, CurrPorts allows you to close unwanted TCP connections, kill the process that opened the ports, and save the TCP/UDP ports information to HTML file , XML file, or to tab-delimited text file.

CurrPorts also automatically mark with pink color suspicious TCP/UDP ports owned by unidentified applications (Applications without version information and icons).

Download: http://www.portablefreeware.com/?id=83&ts=1228320392

Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1

ACPI – “Advanced Configuration and Power Interface” – PC’ lerde yeni nesil DOS tabanlı güç idaresi için yazılmış yazılım. ACPI, eski Intel APM (Advanced Power Management) yazılımının yerine geçmiştir. ACPI, sadece bilgisayar aktif değilken zaman ayarlamalarını yapmaktan öte, güç kullanımını dinamik olarak gösterir ve gücü bağlantılı olarak kullanır. ACPI kontrolü PC’ nizin BIOS’ undadır.

Active matrix display – Bugünün çoğu laptop – dizüstü bilgisayarlarının ekranı böyledir.Actif matriks teknolojisinin “pasif matriks” den farkı ekranın kendisini daha sık bir şekilde tazelemesidir. Böylece resim kalitesi ve bakış açıları artar. Continue reading “Bilgisayarcıların sıkça kullandığı kısaltmalar/terimler – 1”