Bu Eklentiye Dikkat!

Mozilla Firefox kullanıcılarının şu sıralarda eklenti klasörünü gözden geçirmesinde fayda var. Zira finansal bilgileri çalan bir trojan atakta.

Online banka şubeleri veya PayPal gibi diğer ödeme sistemlerine Firefox ile giriş yaparken dikkatli olun. Zira yeni yayılan bir trojan, kullanıcı adı ve parolanızı Rusya’da bulunan bir sunucuya aktarıyor. Firefox’un popüler eklenti paketlerinden Greasemonkey olarak kendini sisteme tanıtan kötücül yazılım, Firefox açıldığında devreye giriyor ve Javascript sayesinde birçok siteden bilgilerinizi aşırabiliyor. Eğer Firefox’a Greasemonkey eklemediyseniz, Mozilla Firefox’un Add-on klasörüne girip bu isimde bir eklenti olup olmadığına bakmanızda ve kullandığınız anti virüs yazılımını sürekli güncel tutmanızda fayda var.

Kaynak: http://shiftdelete.net/bu-eklentiye-dikkat-7273.html

Pardus 2008 Kurulumu

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü tarafından Genel Kamu Lisansı ile 2008 sürümü kullanıcılara sunulan ulusal işletim sistemimiz Pardus’ un kurulumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Pardus 2008 Linux kernel 2.6 sürümü çekirdeği, KDE 3.5.9 sürümü masaüstü yöneticisi, OpenOffice 2.4.1 ve Mozilla Firefox 3.0 ile güncel paketleri bünyesinde bulunduruyor. Pardus içinde sağladığı sistem araçları ile sistem yönetimini kolaylaştırıyor. Denetim ve ayar merkezi için tasma, güncelleme paketleri ve diğer kurulabilir özgür yazılım paketleri için paket yöneticisi, kurulumdan sonra temel yapılandırmayı ayarlamak için karşımıza çıkan Kaptan’ ı örnek olarak gösterebiliriz. Yenilenen Pardus 2008′ de temel bilgisayar kullanımı için gerekli olan araçları içinde barındırıyor. Bunlara örnek vermek gerekirse; e-mail, rss, ajanda, yapılacak işler için Kontact, müzik dinlemek için Amarok, video oynatıcısı ve mevcut TV kartınız ile kayıt yapmanıza destek veren Kaffeine, CD ve/veya DVD kopyalama, disk kalıp dosyası oluşturma veya disk kalıp dosyasını diske yazdırmak için K3d araçlarını kullabilirsiniz. Continue reading “Pardus 2008 Kurulumu”

Ubuntu 8.04 LTS Studio kurulumu

Açık kaynak gönüllüleri ve hayranları tarafından desteklenen Linux ve Linux tarafının en yaygın dağıtımlarından biri olan Ubuntu, nisan ayında yeni sürümü olan Ubuntu 8.04 LTS’ yi piyasaya sundu. Linux’ un bu sürümünün kurulum ve sürüm bilgileri hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Nisan ayında piyasaya sürülen ürünün versiyon numarası 8.04 ve bu rakamlar versiyonun çıkış tarihini işaret ediyor. Versiyon kodunda bahsedilen “LTS” ise “long-term support” yani uzun dönem destek anlamına geliyor. Ubuntu bu dönemi desktop sürümleri için 3 yıl server sürümleri için 5 yıl olarak belirlemiş. Kuracağınız desktop sistemler 2011, server sistemleri ise 2013 yılına kadar güncelleme ve diğer dökümanlarla desteklenecek. Continue reading “Ubuntu 8.04 LTS Studio kurulumu”

Firefox’ u hızlandırmak için…

Firefox tarayıcınızı açın

1-Adres satırına “about:config” yazın ve “enter” a basın

2-Listeden aşağıdaki iki girişi bulun ve girişlerin üzerine sağ tıklayarak değeri değiştir diyerek true yapın…(her ikisinde de yapın)
“network.http.pipelining”
“network.http.proxy.pipelining”

3-Şimdi “network.http.pipelining.maxrequests” girişini bulun ve yine değeri değiştir diyerek 30 yazın…(yani sayfa açılırken daha çok istek yapacak sayfaya)

4-Son olarak sayfada sağ tıklayın ve yeni>integer diyerek “nglayout.initialpaint.delay” adında bir giriş oluşturun…Değerini de 0 olarak ayarlayın…

Mandriva Linux One 2008 Spring – Free Download Kurulumu

Gün geçtikçe çeşitlenen Linux sürümlerine bir yenisi daha eklendi. Linux’ un en çok bilinen sürümlerinden biri olarak bilinen Mandriva’ nın son versiyonu olan One 2008 Spring – FreeDownload’ un kurulumunu anlatacağım. Linux’ un bu versiyonu http://www.mandriva.com/en/download/free adresinden indirebiliyoruz. Mandriva Linux’ un bu sürümünün özellikleri arasında yerleşik olarak kurulu gelen programlar öne çıkıyor. Bunlar arasında internet ve e-mail için Mozilla Firefox ve Thunderbird, Java ve Flash desteği, Open Office, Google Earth, resim depolama, yönetme, görüntüleme ve işleme için GIMP, müzik ve MP3 dosyaları için Amarok ve Kaffeine, MSN ve Yahoo messneger, AIM ve ICQ için Kopete bunlar arasında en çok öne çıkanlar. Ayrıca 3 boyutlu masaüstü desteği ve Windows’ tan geçiş yapacak kullanıcılar için Windows Migration Wizard bulunması diğer artıları. Kurulum yapılmadan önce bilmemiz gereken en önemli nokta sistem gereksinimleri. Continue reading “Mandriva Linux One 2008 Spring – Free Download Kurulumu”