GMail Artık Daha Güvenli Olacak

Google, Gmail’e bağlanırken http üzerinden değil de, güvenli olan https üzerinden bağlanmayı varsayılan konuma getiriyor.

Resmi blog’unda yaptığı açıklamada, artık kullanıcıların, varsayılan olarak daha güvenli olan https üzerinden bağlanacağını belirtti.

Bu protokolden bağlanmak istemeyen ya da güvenlik duvarı sebebiyle bağlantı sorunu yaşayan kullanıcılar, ayarlar üzerinden yine http üzerinden bağlanabilecek. Gmail yetkilileri, bu seçeneği kullanıcıya bırakmalarındaki amacın, bağlantıda yaşanan sorunların önüne geçmek olduğunu belirtti.

Kaynak: SDN

Gmail ve Outlook adres defterlerini senkronize etmek

Gmail ve Microsoft Outlook’ u beraber kullanıyor olabilirsiz ancak her iki platformda da adres defterlerini ve kişileri senkronize etmek gerektiğinde bunu kişi bilgilerini sırasıyla export ve import ederek yapabilirsiniz. Ancak bu da tam bir senkronizasyon sağlamaz. Her iki platformu da birbirine senkronize edebilecek Google Contacts Outlook Synchronizer
isimli program tam bu noktada açığı kapatıyor. Program freeware lisansı ile lisanslandırıldığı için gönül rahatlığıyla kullanablirsiniz.

Tek yapmanız gereken programı sayfasından indirdikten sonra kurmak. Programın çalışması ile karşınıza gelen ekrana Gmail kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp senkronizasyon ayarlarını yapmak daha sonra OK tuşuna basmanız ile birlikte senkronizasyon başlayacaktır. Ayarlarla ilgili olarak Outlook bilgilerinin mi Gmail hesabının üzerine yazılacağı yoksa tersinin mi olacağı ve senkronizasyonun yenilenme süresi belirlenebiliyor.

Sistem Gereksinimleri:

  • Outlook 2007
  • Windows XP
  • .NET Framework Runtime 3.5

Gmail Çevrimdışı Çalışacak

Google’ın e-posta servisine internet erişiminiz olmadığı zamanlarda da giriş yapmak ister miydiniz? İşte Gmail’in yeni numarası.

Şimdilik sadece Gmail Labs içerisinde kullanılabilir olsa da, Google e-posta servisinde önemli bir yeniliğe imza atıyor. Bundan böyle Gmail’i internet bağlantısı yokken kullanmak da mümkün olacak.

Özellik aktif edildiğinde, Gmail servisi, Google Gears vasıtasıyla e-posta kutunuzu bilgisayarınıza indiriyor. İnternete bağlı kaldığınız sürece, bilgisayarınızdaki önbellek, sürekli olarak Gmail sunucularıyla senkronize ediliyor.

Gmail Kendi Yolunu Buluyor

Bağlantıyı kaybettiğinizde ise Gmail otomatik olarak çevrimdışı moda geçiyor. Bu sayede mesajlarınızı okumak, yıldız koymak, etiketlemek ve diğer tüm e-posta işlemlerini yerine getirmek bilgisayarınızın hafızasından mümkün oluyor.

Gönderdiğiniz e-postalar da, Gmail herhangi bir bağlantı tespit ettiği anda alıcısına iletiliyor. Henüz ilk aşamalarında bulunan çevrimdışı Gmail özelliği, sadece Gmail Labs’e erişebilen kullanıcılar tarafından denenebiliyor.

GMail artık PDF desteği de sunuyor

GMail’in yetenekleri her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte Google’ın bizlere sunduğu son hediyesi

Dünyanın en yaygın kullanılan dosya formatlarından biri olan PDF’leri görüntüleyebilmeniz için, Adobe Reader yazılımının sisteminize kurulu olması gerekiyor. Ancak bu kural Gmail ile değişeceğe benziyor.

Örneğin posta kutunuza bir adet PDF formatında dosya eki içeren bir e-posta gelmiş olduğunu varsayalım. Bu PDF dosyasını açabilmeniz için önce sisteminize indirmeniz, ardından ilgili araçla açmanız gerekiyor.

Oysa Gmail sayesinde artık PDF dosyalarını sisteminize indirmeden sadece “Görüntüle”ye tıklayarak web tarayıcınızdan izleyebileceksiniz. E-postanızı açtıktan sonra ekteki dosyayı ister “İndirin”, isterseniz “View” yani “Görüntüle”ye tıklayarak web tarayıcınız ile görüntüleyin; seçim tamamen size kalmış.

Ancak Gmail’de yer alan bu fonksiyonun Firefox’ta problem yaratabildiğini ve daha çok Chrome’da sorunsuz bir şekilde çalışabildiğini de eklemek gerekiyor.