Dünyanın En Güçlü Bilgisayarı Artık Çin’ de

Çin’den gelen haberler ABD’li teknoloji meraklılarını hiç de memnun etmedi.
Dünyanın en iyi süperbilgisayarına sahip olmak için kıyasıya yarışan ABD ve Çin arasındaki rekabette müthiş bir gelişme yaşandı ve liderlik el değiştirdi.
Tianjin’deki Ulusal Süperbilgisayar Merkezi’ndeki Tianhe-1A adlı makine artık dünyanın en hızlı süper bilgisayarı olarak anılıyor.
Linpack adlı bir yazılımla yapılan ölçümler sonucu 2.507 petaflop gibi rekor bir puana ulaşmayı başaran Tianhe-1A böylece ABD’de üretilen Jaguar adlı süperbilgisayarın 2.3 petaflop’luk skorunu egale etmiş oldu.
Yeni şampiyon 7,168 adet NVIDIA Tesla M2050 grafik işlemci ve 14,336 adet Intel Xeon işlemci kullanıyor. Jaguar ise AMD Opteron tabanlı işlemciler kullanıyordu.
Önümüzdeki hafta açıklanacak olan en iyi 500 süperbilgisayar listesinde Tianhe-1A’nın rakiplerini de yakından görme fırsatı bulacağız.
Kaynak: cnet

MP3 çalardan çıkan çok gizli bilgiler

ABD’ye ait gizli bilgiler bir Yeni Zelandalının eline nasıl geçti? İşte yeni bir kayıp vakası daha.

Yeni Zelandalı Chris Ogle’ın müzik dinlemek için bir MP3 çalara ihtiyacı var. Gidip evinin yakınındaki bir teknoloji mağazasından, ucuz olsun diye kullanılmış bir MP3 çalar aldı. Tek sorun 18 dolara (yaklaşık 29 TL) aldığın MP3 çalar’ın müzik çalmamasıydı. Sorunun ne olduğunu anlamak için cihazı bilgisayarına taktığında ise içerisindeki dokümanlar karşısında şaşkına döndü. Çünkü cihazın içerisinde Afganistan ve Irak’ta görev almış 60 ABD askerinin adres ve cep telefonları da dahil olmak üzere tüm kişisel bilgileri yer alıyordu. Bu da yetmezmiş gibi içerisindeki bir klasörde teçhizat deposu bilgileri ve gizli bir görev talimatı kayıtlıydı.

Ogle, “cihazın içerisindekilere baktıkça, onları okumam gerektiğini daha iyi görebiliyordum” diye konuştu. Ogle ayrıca eğer talep ederlerse cihazı ABD hükümetine (ücretsiz olarak) teslim edebileceğini de söyledi. Bu çok gizli askeri bilgileri içeren cihazın nasıl Yeni Zelandada ortaya çıktığı bilinmiyor ama bu gizli bilgiler içeren bir depolama aygıtının ilk kayboluşu değil. Daha önce, Japonya ve İsveç’te NATO’ya ait, içerisinde çok gizli bilgiler olan bir USB bellek kaybolmuş ve sonradan bulunmuştu.

Kaynak: www.chip.com.tr