Windows 7’ yi Kişiselleştirin

Windows 7′ nin çıkması ile birlikte windows 7 için birçok araç, eklenti ve program kendini piyasada göstermeye başladı. Microsoft firması da Windows 7′ sürümünün kişselleştirilebilmesi için tema, masaüstü arka plan (duvar kağıdı), masaüstü araçları ve sideshow araçlarını ” bir sayfa hazırladı. Siz de Windows 7 için bunlardan yararlanmak isterseniz Microsoft’ un sayfasına uğrayabilirsiniz.

Windows 7 Kişiselleştirme Sayfası:

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/downloads/personalize

Masaüstünü Göster Simgesinin Oluşturulması

Not defterini açıp çizgiler arasında bulunan satırları yazıyoruz.

—————————————–

[Shell]
Command=2
IconFile=Explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
—————————————–

Bu işlemi bitirdikten sonra “farklı kaydet” yada “save as” diyerek “Masaüstünü Göster.SCF” adıyla kaydediyoruz. Son olarak da bunu hızlı başlat üzerine sürüklüyoruz.

Vista’ da yazılar neden bulanık görünüyor?

Windows Vista’da, LCD monitörler için yazı tiplerini yumuşatarak okunmayı kolaylaştıran ClearType teknolojisi varsayılan olarak açık gelmektedir. LCD kullanıcıları için çok faydalı bulduğumuz bu özellik, CRT monitörlerde yazıların bulanık görünmesine sebep olabilir.

ClearType’ı kapatmak veya açmak için masaüstünüze sağ tıklayıp Kişiselleştirme’yi seçin, sonra Pencere Rengi ve Görünümü’ne ve “Daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç’a tıklayın. Efektler düğmesine tıkladıktan sonra “Ekran yazı tipi kenarlarını düzeltme” seçeneğinin işaretini kaldırın.