Gmail ve Outlook adres defterlerini senkronize etmek

Gmail ve Microsoft Outlook’ u beraber kullanıyor olabilirsiz ancak her iki platformda da adres defterlerini ve kişileri senkronize etmek gerektiğinde bunu kişi bilgilerini sırasıyla export ve import ederek yapabilirsiniz. Ancak bu da tam bir senkronizasyon sağlamaz. Her iki platformu da birbirine senkronize edebilecek Google Contacts Outlook Synchronizer
isimli program tam bu noktada açığı kapatıyor. Program freeware lisansı ile lisanslandırıldığı için gönül rahatlığıyla kullanablirsiniz.

Tek yapmanız gereken programı sayfasından indirdikten sonra kurmak. Programın çalışması ile karşınıza gelen ekrana Gmail kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp senkronizasyon ayarlarını yapmak daha sonra OK tuşuna basmanız ile birlikte senkronizasyon başlayacaktır. Ayarlarla ilgili olarak Outlook bilgilerinin mi Gmail hesabının üzerine yazılacağı yoksa tersinin mi olacağı ve senkronizasyonun yenilenme süresi belirlenebiliyor.

Sistem Gereksinimleri:

  • Outlook 2007
  • Windows XP
  • .NET Framework Runtime 3.5

Gmail Çevrimdışı Çalışacak

Google’ın e-posta servisine internet erişiminiz olmadığı zamanlarda da giriş yapmak ister miydiniz? İşte Gmail’in yeni numarası.

Şimdilik sadece Gmail Labs içerisinde kullanılabilir olsa da, Google e-posta servisinde önemli bir yeniliğe imza atıyor. Bundan böyle Gmail’i internet bağlantısı yokken kullanmak da mümkün olacak.

Özellik aktif edildiğinde, Gmail servisi, Google Gears vasıtasıyla e-posta kutunuzu bilgisayarınıza indiriyor. İnternete bağlı kaldığınız sürece, bilgisayarınızdaki önbellek, sürekli olarak Gmail sunucularıyla senkronize ediliyor.

Gmail Kendi Yolunu Buluyor

Bağlantıyı kaybettiğinizde ise Gmail otomatik olarak çevrimdışı moda geçiyor. Bu sayede mesajlarınızı okumak, yıldız koymak, etiketlemek ve diğer tüm e-posta işlemlerini yerine getirmek bilgisayarınızın hafızasından mümkün oluyor.

Gönderdiğiniz e-postalar da, Gmail herhangi bir bağlantı tespit ettiği anda alıcısına iletiliyor. Henüz ilk aşamalarında bulunan çevrimdışı Gmail özelliği, sadece Gmail Labs’e erişebilen kullanıcılar tarafından denenebiliyor.

Thunderbird 3: İlk beta sürüm hazır

Mozilla vakfı e-posta istemcisi Thunderbird 3’ün ilk beta sürümünü duyurdu. Geliştiriciler bu sürümde toplam 750 adet değişiklik gerçekleştirdi. Yeni sekme özelliği sayesinde birçok klasör ve e-posta açık olsa dikkatiniz dağılmıyor. Buna ek olarak bütünleşik eklenti yöneticisi üzerinden eklentileri kolayca kontrol edebiliyorsunuz.

IMAP hesaplarındaki hızın arttırıldığı da söyleniyor, zira Thunderbird arka planda haberleri indirip hazır hale getiriyor. Ayrıca artık Windows Vista kullanıcıları yerleşik arama özelliği ile (Windows Search) e-postaları ve klasörleri arayabiliyor.

Ubuntu 8.04 LTS Studio kurulumu

Açık kaynak gönüllüleri ve hayranları tarafından desteklenen Linux ve Linux tarafının en yaygın dağıtımlarından biri olan Ubuntu, nisan ayında yeni sürümü olan Ubuntu 8.04 LTS’ yi piyasaya sundu. Linux’ un bu sürümünün kurulum ve sürüm bilgileri hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Nisan ayında piyasaya sürülen ürünün versiyon numarası 8.04 ve bu rakamlar versiyonun çıkış tarihini işaret ediyor. Versiyon kodunda bahsedilen “LTS” ise “long-term support” yani uzun dönem destek anlamına geliyor. Ubuntu bu dönemi desktop sürümleri için 3 yıl server sürümleri için 5 yıl olarak belirlemiş. Kuracağınız desktop sistemler 2011, server sistemleri ise 2013 yılına kadar güncelleme ve diğer dökümanlarla desteklenecek. Continue reading “Ubuntu 8.04 LTS Studio kurulumu”

Mandriva Linux One 2008 Spring – Free Download Kurulumu

Gün geçtikçe çeşitlenen Linux sürümlerine bir yenisi daha eklendi. Linux’ un en çok bilinen sürümlerinden biri olarak bilinen Mandriva’ nın son versiyonu olan One 2008 Spring – FreeDownload’ un kurulumunu anlatacağım. Linux’ un bu versiyonu http://www.mandriva.com/en/download/free adresinden indirebiliyoruz. Mandriva Linux’ un bu sürümünün özellikleri arasında yerleşik olarak kurulu gelen programlar öne çıkıyor. Bunlar arasında internet ve e-mail için Mozilla Firefox ve Thunderbird, Java ve Flash desteği, Open Office, Google Earth, resim depolama, yönetme, görüntüleme ve işleme için GIMP, müzik ve MP3 dosyaları için Amarok ve Kaffeine, MSN ve Yahoo messneger, AIM ve ICQ için Kopete bunlar arasında en çok öne çıkanlar. Ayrıca 3 boyutlu masaüstü desteği ve Windows’ tan geçiş yapacak kullanıcılar için Windows Migration Wizard bulunması diğer artıları. Kurulum yapılmadan önce bilmemiz gereken en önemli nokta sistem gereksinimleri. Continue reading “Mandriva Linux One 2008 Spring – Free Download Kurulumu”