Firefox Şifrelerinizi Dışarı Aktarın

Mozilla Firefox her ne kadar gelişmiş şifre yönetimi sağlasa da Firefox içersindeki şifreleri dışarı aktarmamıza olanak sağlamıyor. Ancak Password Exporter eklentisini Firefox üzerine kurduğunuzda şifrelerinizi CSV veya XML formatında dışarı aktarabiliyor. Böylece dışarıya aktardığınız şifrelerinizi başka bir bilgisayara veya tarayıcıya aktabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gerekn nokta dışarı aktarım sırasında elde ettiğiniz dosyaları kalıcı olarak silmeyi unutmamanız kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda şifrelerinize ait hesapları bir daha kullanmamak üzere kaybedebilirsiniz.

Mozilla Firefox Password Exporter eklentisini indirin

Thunderbird 3: İlk beta sürüm hazır

Mozilla vakfı e-posta istemcisi Thunderbird 3’ün ilk beta sürümünü duyurdu. Geliştiriciler bu sürümde toplam 750 adet değişiklik gerçekleştirdi. Yeni sekme özelliği sayesinde birçok klasör ve e-posta açık olsa dikkatiniz dağılmıyor. Buna ek olarak bütünleşik eklenti yöneticisi üzerinden eklentileri kolayca kontrol edebiliyorsunuz.

IMAP hesaplarındaki hızın arttırıldığı da söyleniyor, zira Thunderbird arka planda haberleri indirip hazır hale getiriyor. Ayrıca artık Windows Vista kullanıcıları yerleşik arama özelliği ile (Windows Search) e-postaları ve klasörleri arayabiliyor.

Bu Eklentiye Dikkat!

Mozilla Firefox kullanıcılarının şu sıralarda eklenti klasörünü gözden geçirmesinde fayda var. Zira finansal bilgileri çalan bir trojan atakta.

Online banka şubeleri veya PayPal gibi diğer ödeme sistemlerine Firefox ile giriş yaparken dikkatli olun. Zira yeni yayılan bir trojan, kullanıcı adı ve parolanızı Rusya’da bulunan bir sunucuya aktarıyor. Firefox’un popüler eklenti paketlerinden Greasemonkey olarak kendini sisteme tanıtan kötücül yazılım, Firefox açıldığında devreye giriyor ve Javascript sayesinde birçok siteden bilgilerinizi aşırabiliyor. Eğer Firefox’a Greasemonkey eklemediyseniz, Mozilla Firefox’un Add-on klasörüne girip bu isimde bir eklenti olup olmadığına bakmanızda ve kullandığınız anti virüs yazılımını sürekli güncel tutmanızda fayda var.

Kaynak: http://shiftdelete.net/bu-eklentiye-dikkat-7273.html