Gmail Çevrimdışı Çalışacak

Google’ın e-posta servisine internet erişiminiz olmadığı zamanlarda da giriş yapmak ister miydiniz? İşte Gmail’in yeni numarası.

Şimdilik sadece Gmail Labs içerisinde kullanılabilir olsa da, Google e-posta servisinde önemli bir yeniliğe imza atıyor. Bundan böyle Gmail’i internet bağlantısı yokken kullanmak da mümkün olacak.

Özellik aktif edildiğinde, Gmail servisi, Google Gears vasıtasıyla e-posta kutunuzu bilgisayarınıza indiriyor. İnternete bağlı kaldığınız sürece, bilgisayarınızdaki önbellek, sürekli olarak Gmail sunucularıyla senkronize ediliyor.

Gmail Kendi Yolunu Buluyor

Bağlantıyı kaybettiğinizde ise Gmail otomatik olarak çevrimdışı moda geçiyor. Bu sayede mesajlarınızı okumak, yıldız koymak, etiketlemek ve diğer tüm e-posta işlemlerini yerine getirmek bilgisayarınızın hafızasından mümkün oluyor.

Gönderdiğiniz e-postalar da, Gmail herhangi bir bağlantı tespit ettiği anda alıcısına iletiliyor. Henüz ilk aşamalarında bulunan çevrimdışı Gmail özelliği, sadece Gmail Labs’e erişebilen kullanıcılar tarafından denenebiliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.