Android cep telefonunda IMEI numarası bulma yöntemi

Her mobil telefonda bulunan Mobil Cihaz Kodu (IMEI=International Mobile Equipment Identity) IMEI numarası Android cep telefonunuzda aşağıdaki adımları izleyerek bulabilirsiniz.

1. Öncelikle ana menüde “Settings” e gelin.

2. Daha sonra aşağıda bulunan “about phone” yazan seçeneği işaretleyin.

3. “Status” kısmına gelin.

4. Gelen listede alt kısımda IMEI numarasını görebilirsiniz.

IMEI numaranızı sorgulamak için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://imei.tk.gov.tr/sorgu/imeisorgu.php

Tüm telefonlara tek tip şarj aleti

Mobil Dünya Kongresi’nde bu yıl alınan kararlardan biri cep telefonlarının şarj aleti karmaşasına son verecek.

Aralarında Samsung, Motorola ve Nokia’nın da bulunduğu 17 telefon üreticisi, Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) dahilinde yaptıkları açıklamayla 2012 yılına kadar üretilen tüm telefon modelleri için tek tip şarj aleti kullanımına başlayacaklarını açıkladı.

Bazı telefon üreticilerinin kendi modelleri arasında bile farklılık gösteren telefon şarj aletleri tüketicinin aklını en çok karıştıran konu. Özellikle nüfusu kalabalık ailelerin evlerinde telefon şarj aletlerinin karışıklık yarattığına dikkat çeken uzmanlar, geliştirilecek tek tip şarj aletinin tüm şirketlerin ortak araştırma geliştirme faaliyetleri sayesinde hem daha verimli elektrik kullanımına olanak tanıyacağı hem de farklı modellerde oluşan kargaşayı önleyeceğini ifade ediyor.

AB ülkelerinde farklı model ve markalardan güncel telefonların 30 farklı şarj aleti kullanılıyor. Bu cihazlar enerji verimliliği değerleri de modelden modele farklılık gösteriyor. Geliştirilecek tek tip şarj aleti sayesinde uzmanlar 51 bin tondan fazla elektronik çöplüğün engelleneceğini tahmin ediyor.

Piyasadaki şarj aletlerinin, telefondan çekilse bile prizde bırakılması halinde şarj esnasındaki gibi enerji tükettiğini hatırlatan uzmanlar, geliştirilecek yeni bir standart sayesinde bu durumun da önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

2012 yılı itibariyle kullanılması düşünülen tek tip şarj aletinin miniUSB girişinden kullanılabileceği belirtiliyor. Bu sayede, günümüzde zaten bir standart haline gelmiş olan USB bağlantı noktası, aynı zamanda telefonların şarj edilmesi için bir giriş olarak kullanılacak.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

Bankalar kameralı cep ve mini belleğe yasak getirecek

Banka ve telekom firmalarına sanal güvenlik kriteri geliyor. Kurumlar dijital hırsızlığa karşı uyarılıyor..
Banka, telekom şirketleri artık müşteri kayıtlarının olduğu yerlerde veri kaybının önüne geçmek için kameralı cep telefonu, mini USB bellek gibi dijital kayıt cihazlarının girişini yasaklayabilecek. Danışmanlık şirketi KPMG’nin yaptığı 3 yıllık araştırma şirketlerde veri kayıplarının yüzde 51’inin içerden sızdırılan bilgiler yüzünden olduğunu ortaya koyuyor. KPMG Bilgi Riskleri Yönetimi Kıdemli Müdürü Aslı Doğrusöz küresel krizin şirket itibarını yönetilmesi daha önemli bir unsur haline getirdiğini kaydederek, artık finansal kurumlar, telekom operatörleri bilgi teknolojileri konusunda standart tedbirleri almak zorunda olduğunu vurguluyor.

MÜŞTERİ BİLGİSİ
Banka ve tekekom sektörünü regüle eden BDDK ve BTİK kurumlarının denetimlerin önemli olduğunu vurgulayan Doğrusöz, “Buna göre internet bankacılığı ve ATM’ler saldırıya en açık yerler olarak dikkat çekiyor. Şirketlerin en önemli değerini bilgi oluşturuyor. Şirketlerin ticari başarının devam ettirilebilirliğinin sağlanması için en kritik olan husus, verilerin hırsızlık veya kasıtlı olmayan bir şekilde açığa vurulmasının önlenmesi gerekiyor. Veri kayıpları her geçen yıl sayı ve önem bazında artıyor. Bu tür sızıntılar sadece masraflı olmakla kalmayıp, şirket itibarlarına da önemli şekilde zarar veriyor” diye konuştu.

Duplicate Image Finder Kurulumu ve Kullanımı

Dijital fotoğrafın yaygınlaşması , özellikle kameralı cep telefonlarının sayısındaki artış ve dijital fotoğraf makinalarının ucuzlaması ile iyice artmış durumda. Bunun yanında teknolojinin gelişmesi ile birlikte disk kapasitelerinin artması artık dosyalarımızı silme ihtiyacımızı iyice azaltmış durumda. Bu iki durum birleşince bilgisayarlarımızda binlerle ifade edilebilicek resim klasörleri oluşmuş olduğuna eminim. Kaldı ki ben fotoğraf çektirmeyi sevmeyen biri olarak arkadaşlarım ve ailemle çektirmiş olduğum iki bine yakın fotoğrafa sahibim.

Bu durumu göz önüne alınca tekrarlayan resim kayıtlarının oluşması kaçınılmaz bir son. Peki iki bin resim içinde tekrarlayanları teker teker bakarak bulabilecek kadar zeki iseniz zaten bu yazıyı okumaktan daha iyi işleriniz vardır. Ya da diyelim ki o kadar zekisiniz yapacak daha iyi işleriniz var ama o fotograflara teker teker bakmaya vaktiniz yok işte bu durumda “Duplicate Image Finder” adlı programımız imadımıza koşuyor. Continue reading “Duplicate Image Finder Kurulumu ve Kullanımı”