Tarih boyunca yapılan en talihsiz 10 açıklama

1834 yılında hayata gözlerini açan ve Postane’de çalışan dünyaca ünlü elektrik mühendisi William Henry Preece, 1878 yılında şöyle bir açıklamada bulunmuştu: “Amerikalıların telefona ihtiyacı olabilir; ancak bizim yok; çünkü bizim binlerce habercimiz var.

1834 yılında hayata gözlerini açan ve Postane’de çalışan dünyaca ünlü elektrik mühendisi William Henry Preece, 1878 yılında şöyle bir açıklamada bulunmuştu: “Amerikalıların telefona ihtiyacı olabilir; ancak bizim yok; çünkü bizim binlerce habercimiz var.”

1933 yılına damgasını vuran Boeing 247’yi gören bir mühendis, 10 yolcu taşıyan Boeing 247’den daha büyük bir uçağın imal edilemeyeceğini iddia etmişti. Oysa bugün semalarda yerini alan Airbus A380, 853 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

1902 doğumlu olan ve birçok başarılı işe imza atan aktör, yazar ve yönetmen Darrly F. Zanuck, 1946 yılında şu talihsiz açıklamayı yapmıştı: “TV’ler yakın gelecekte mazi olacak; sonuçta insanlar her gece aynı kutuyu izlemekten bir gün elbette yorulacak.” Zanuck elbette yanılmıştı; zira reyting savaşlarının hızla devam ettiği günümüzde bugün evine TV girmeyen bir tek kişiye bile rastlamak oldukça güç.

Soyadını verdiği bir süpürge şirketine sahip olan Alex Lewyt, 1950 yılında çarpıcı bir idda ortaya atmıştı. Lewyt’e göre sadece 10 yıl içinde nükleer enerjiyle artık evler temizlenebilecekti.

1959 yılında bir açıklama yapan Amerikalı postane müdürü Arthur Summerfield, mektupların roketlerle adreslerine postalanacağını iddia etmişti.

Digital Equipment Corporation’ın (DEC)kurucusu olan Ken Olsen, bilgisayarların evlerde kullanılması için herhangi bir nedenin bulunmadığını savunmuştu. Oysa bugün evine PC girmeyen bir aile pek kalmadı gibi.

Bill Gates’te talihsiz öngörülerde bulunan simaların en önde gelen isimlerinden biriydi. 1981 yılında bir açıklama yapan Gates, kişisel bilgisayarların hiçbir zaman 640KB’ın üstünde bir hafızaya ihtiyaç duymayacağını iddia etmişti.

2004 Dünya Ekonomi Forumu’nda bir konuşma yapan bir mühendis, sadece iki yıl içinde Spam’ları ortadan kaldıracaklarını iddia etmişti. Oysa bugün spamlar’ın ortadan kalkması bir yana günden güne arttığı ve milyonlarca kullanıcıyı rahatsız ettiği artık herkesin malumu.

2005 yılında iPod’la ilgili oldukça önemli bir öngörüde(!) bulunan Alan Sugar, iPod’ların bir sene içinde öleceğini savunmuştu. Oysa Sugar, tam 174 milyon kez yanılmıştı; zira iPod çok kısa bir sürede milyonların cebine girmeyi başarmıştı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.