Microsoft’tan Hack Açıklaması

İrlanda’da Microsoft İnternet sitesinin çökertildiğine ilişkin, 10.12.2008 tarihli haber ile ilgili olarak, önemli bir ayrıntıyı düzeltmek isteriz.

Habere konu olan www.microsoft.ie web sitesi, Microsoft İrlanda’nın kurumsal İnternet sitesi değil; siteye barındırma hizmeti veren üçüncü bir parti üzerinde yerleşik bir web arayüzüdür. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, Microsoft İrlanda’nın kurumsal İnternet sitesi olan www.microsoft.com/ireland adresine yönlendirilmektedir.

www.microsoft.ie web sitesine yönelik bu kanunsuz işlem, Microsoft İrlanda yetkililerince kısa sürede tespit edilmiş, tedarikçimizle birlikte gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli makamlara bilgi verilerek kanuni işlem başlatılmıştır.

Yönlendirme sitesi ile ilgili sorun ise, hızla giderilmiştir. Microsoft İrlanda kurumsal İnternet sitesi (ya da Microsoft’a ait diğer İnternet siteleri) bu olaydan herhangi bir şekilde etkilenmemişlerdir.

Konuyu dikkatinize sunar, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi konusundaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Microsoft Türkiye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.