Ubuntu Linux artık indirilebilir

Canonical grubu tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu Linux işletim sisteminin en popüler dağıtımı Ubuntu Linux güncellendi.

‘İnsanlar için Linux’ sloganı ile ilk piyasaya çıktığı 20 Ekim 2004 tarihinden beri büyük ilgiyle karşılanan açık kaynak kodlu Linux işletim sisteminin en popüler ücretsiz dağıtımlarından biri olan Ubuntu Linux, 30 Ekim 2008 tarihinden itibaren yeni sürümü 8.10 ile sunuculardan ücretsiz olarak elde edilebilecek.

‘İnsanlar için Linux’ sloganıyla ev kullanıcıları ve küçük ölçekli şirketler için ücretsiz olarak dağıtılan Ubuntu Linux, adını Afrika’da insanlara karşı merhametli ve iyiliksever olmayı öğütleyen değerleri temel alan dünya görüşü “Ubuntu” dan alıyor.

İşletim sisteminin yeni sürümü 8.10, masaüstü ve sunucu yazılımı olarak iki farklı versiyon olarak piyasaya sürüldü.

Yeni sürümde üçüncü nesil iletişim standardı (3G), geliştirilmiş mobil yetenekler, konuk oturumu açma, BBC tarafından sağlanan ücretsiz içeriğin yanında harici USB bellek üzerinden kurulum gibi yenilikler bulunuyor.

Yazılım, Ubuntu’nun resmi internet sitesi üzerinden yüklenerek bilgisayarınıza kurulabilir, Ubuntu Linux ile ilgili daha detaylı bilgiyi ve kurulum yönergeleri için resmi Yerel Türkiye Sitesi‘ne göz atabilirsiniz.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/464051.asp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.