Win Data Recovery Ücretsiz Veri Kurtarma Programı

Win Data Recovery Free Windows işletim sistemleri için kapsamlı ve freeware lisanslı bir veri kurtarma programıdır. Bu veri kurtarma programı geri dönüşüm kutusundan silinmiş, hard disk bozulmaları sonucu kaybolmuş, formatlanmış ya da hasar görmüş, virüs bulaşması sonucu silinmiş ve diğer sebeplerden kaybolmuş veriyi tarayarak kurtarabilmekte.

Win Data Recovery Free yazılımı ana dosya formatlarını tanımakta txt, exl, pdf, bmp, exe, html, jpg, avi, mp3, ve bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Veri kurtarma için bir tarama başlatıldığında öncelikli olarak yazılım tarama sonucu vererek ön izleme sağlıyor ve böylece kurtaracağınız dosyaları seçmenizi ve referans olmasını sağlıyor.

Win Data Recovery Free Program Özellikleri:

1.  Formatlanmış, silinmiş veya zarar görmüş hard disk bölümlerinden veri kurtarabilme

2.  Geri dönüşüm kutusunun boşaltılmasından sonra bile veri kurtarabilme

3.  Hard disk bozulmasından sonra veri kurtabilme

4. Kurtarma işleminden önce dosya ön izleme sağlaması

5. Otomatik olarak save&scan özelliği ile kurtarma sonucunu kaydetmesi

6. Salt okunur olması sebebiyle veriyi disklerin üzerine yazmaz ve tüm işlemler güven altındadır.

7. İşletim Sistemi Desteği: Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 ve Windows Server 2000 (32 bit ve 64 bit versiyonları)

8. Dosya Sistemi Desteği: FAT16, FAT32, VFAT, NTFS ve NTFS5

Win Data Recovery Free Programını İndirin

FileMenu Tools

FileMenu Tools, bilgisayarınızdaki dosya ve klasörleri sağ tuşla açmak istediğimiz zaman beliren sağ tuş menülerinde değişiklikler yapmamızı sağlayan kullanışlı bir yazılım. Hem kullanışlı, hem de ücretsiz olması sebebiyle pek çok kullanıcının yararlanabileceği bir yazılım. Program sayesinde sağ tuş menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Programın 3 temel özelliği var.

* Sağ tuş menüsüne yeni komutlar ekleyebilirsiniz.
* Sağ tuş menüsünde yer alan komutları aktif ve deaktif hale getirebilirsiniz.
* Kendi menünüzü yaratabilirsiniz, yani kişiselleştirebilir bir menü oluşturabilirsiniz.

Programın Türkçe yamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İndirdikten hemen sonra iki adet dil dosyası gelecektir. Bu dosyaları programın ”lang” klasörünün altına göndermeniz gerekiyor. Ardından programı tekrar başlatın ve options/languages kısmından Türkçe’yi aktif hale getirin. Yapmanız gereken bu kadar.

Kaynak: http://www.tamindir.com/program/19781/FileMenu_Tools.htm

Dosyalarınızı gerçekten yönetin

Ücretsiz yazılım FileAlyzer, bilgisayarınızdaki dosyaların tüm özelliklerini detaylarıyla sunuyor.

Windows’ta her gün sayısız farklı dosya ile çalışıyoruz ama dosyaları gerçekten ne kadar iyi tanıyoruz? Eğer siz de farklı dosyaların tüm özelliklerini görebilmek için ücretsiz bir yazılım arıyorsanız FileAlyzer tam size göre demektir.

Bu ufak programı kurduktan sonra detaylarını görmek istediğiniz dosyaya sağ fare tuşu ile tıklamanız ve menüdeki “Analyze file with FileAlyzer” satırını seçmeniz yeterli. İşte, dosyanın tüm gizli özellikleri karşınızda… Bu bilgiler, özellikle ileri seviye bilgiye sahip olan ve güvenliğe önem veren kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır.

İndirmek için tıklayın.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/Dosyalarinizi-gercekten-yonetin_9834.html