Microsoft Outlook üzerinden sosyal ağlara bağlanın

Outlook 2010 kullanıcıları dünyanın önde gelen sanal iş ağındaki kişisel bağlantılara hızlı erişim sağlayacak

Microsoft, Haziran ayında piyasaya çıkması beklenen e-posta ve ajanda yazılımı Outlook 2010’u sosyal yaşamın merkezi haline getiriyor. Outlook’un yeni sürümü ile gelen Outlook Social Connector eklentisi, bireylerin sanal topluluk ağlarındaki kişisel bağlantılarına tek bir noktadan erişim sağlamayı hedefliyor. Dünyanın önde gelen sanal topluluk siteleriyle görüşmelerini sürdüren Microsoft, Social Connector’ı iş topluluklarına üye olan Outlook kullanıcıları için vazgeçilmez bir araç haline geliyor. Facebook, MySpace, XING ve Linkedln sanal topluluk sitelerine üye olanlar, bu sitelerdeki tüm bağlantılarını ve etkinlikleri Outlook 2010 beta üzerinden kolayca takip edebilecek.

İş dünyasının profesyonelleri ve girişimciler için iki önemli web adresi olan Linkedln ve XING, tanışma, kariyer veya iş amaçlı ilişkiler geliştirmek isteyen milyonlarca kişiye büyük bir potansiyel sunuyor.Örneğin, Almanya merkezli XING dünyanın önde gelen kurumlarından girişimci ve profesyoneller olmak üzere 8 milyonu aşkın üyesiyle devasa bir iş topluluğunu oluşturuyor. Site üzerinden kurulan iş bağlantıları, bireylerin yeni iş fırsatlarını değerlendirmelerine veya kariyerlerinde değişiklik yapmalarına destek olurken, çeşitli sektörlerden ve uzmanlık alanlarından üyelerin oluşturduğu forumlar, kendi alanında ilerlemek isteyenler için zengin bir tartışma platformu yaratıyor.

Social Connector’ün beta sürümünü indiren Outlook 2010 beta kullanıcıları şu anda MySpace ve Linkedln profillerine erişebiliyor. Facebook ve XING’in Social Connector eklentisinin ise önümüzdeki haziran ayında piyasaya çıkması beklenen Microsoft Outlook 2010 ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Social Connector ne avantaj sağlıyor?

Outlook Social Connector eklentisi sayesinde Outlook kullanıcıları, Facebook, Myspace, Linkedln ve XING gibi sanal topluluk ağlarındaki kişisel profilleriyle sürekli bağlantıda kalma fırsatı elde ediyor. Kullanıcılar bu topluluklardaki bağlantılarının iletişim bilgilerine, fotoğraflarına ve değişen pozisyonlarına anında erişirken, bu ortamlarda üyesi oldukları grupların ve forumlarda gerçekleşen iletişimi de yine Outlook’tan ayrılmadan izleyebiliyor, süren iletişime katkıda bulunabiliyorlar.

Outlook Social Connector, örneğin XING profillerindeki bağlantılarının cep telefonu vb. iletişim bilgilerinde gerçekleşen değişiklikleri anında haber verirken, bu eklentiyi kullananların izinleri dahilinde kullanıcılar isterlerse arkadaşlarının Outlook bağlantılarını da kendi yazılımları üzerinden, kendi kişisel ağlarına ekleyebiliyor.
Outlook 2003 ve Outlook 2007 ile de uyumlu olan Outlook Social Connector’e bu adresten erişebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=c87e257c-d76f-4785-a09b-af36babd6e32

Kaynak: Computerworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.