Firefox Şifrelerinizi Dışarı Aktarın

Mozilla Firefox her ne kadar gelişmiş şifre yönetimi sağlasa da Firefox içersindeki şifreleri dışarı aktarmamıza olanak sağlamıyor. Ancak Password Exporter eklentisini Firefox üzerine kurduğunuzda şifrelerinizi CSV veya XML formatında dışarı aktarabiliyor. Böylece dışarıya aktardığınız şifrelerinizi başka bir bilgisayara veya tarayıcıya aktabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gerekn nokta dışarı aktarım sırasında elde ettiğiniz dosyaları kalıcı olarak silmeyi unutmamanız kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda şifrelerinize ait hesapları bir daha kullanmamak üzere kaybedebilirsiniz.

Mozilla Firefox Password Exporter eklentisini indirin

Internet Explorer püf noktaları

– Adresleri yazarken http:// kısmını yazmanıza gerek yok. Otomatik eklenir.
– www.adres.com şeklinde olan adreler için sadece adres yazıp Ctrl-Enter’e basın eksik olan kısımları otomatik eklenecektir.
– Adres çubuğunda oluşan adres listesini silmek için menüden Araçlar>İnternet seçenekleri>Genel>Geçmişi sil ‘i tıklayın.
– Web sayfalrında metin kutularına yazdığınız yazıları explorer aklında tutar, daha sonra çabuk girmek için. Bunlardan bazılarını aklıdan silmek için liste açıldığında silinecek olanın üzerine gelip DEL tuşuna basın.
– Linkleri ayrı bir pencerede açılmasını isterseniz Shift tuşuna basarak tıklayın
– Sayfayı tam ekran izlemek için F11 tuşuna basın.
– İnternette aramak istediğiniz kelime için adres satırına ? aranankelime şeklinde yazın.
– Sayfayı durdurmak için ESC tuşuna basın
– Sayfanın yeniden yüklenmesi için F5, Tamamen yenilenmesi için Ctrl-F5
– F4 adres çubuğundaki listeyi açar.
– Bir önceki sayfaya gitmek için Geri tuşuna basın.