USB Flash Bellekten MS Windows XP Kurulumu

Günümüzde EEE Pc ile başlayan netbook ve/veya mini laptop satışlarının artışıyla taşınabilir Pc’ lerde CD-ROM, DVD-ROM gibi medya sürücüleri standart donanımlar arasındaki yerini kaybetmeye başlaması ile USB Flash Bellek üzerinden işletim sistemi kurulumu daha aranır bir hal aldı. Bunun yanında taşınabilir bilgisayarların tamir masrafalarının görece olarak yüksek olması da medya sürücüleri bozuk taşınabilir bilgisayarlara USB bellek üzerinden işletim sistemi kurulmasını gerektirebiliyor. Ben yazımda size MS Windows XP CD’ sinin 2 GB büyüklüğünde bir flash belleğe boot edilebilir olarak nasıl kaydedileceğini anlatacağım.

Gerekli araçlar:

1- MS Windows XP CD’ si

2- En az 1 veya 2 GB büyüklüğünde flash bellek

3- http://www.borayildiz.com/dosyalar/usb_boot.rar adresinden indireceğiniz script paketi

Continue reading “USB Flash Bellekten MS Windows XP Kurulumu”

Hacker Terimleri…

Sniffer:Bilgisayar ağlarında veri trafiğini kontrol altında bulundurun bir araçtır.Atak yapan kişi gizlice veri akışını izler ve gerektiğinde bu paketleri handle edebilir.Bu sayede birçok metin şifreler snifferı kullananın eline geçer.

Spam Tool:Bir kullanıcıya isteği olmadan gönderilen reklam veya diğer amaçları gerçekleştirmek üzere geliştirilmiş kimden gönderildiği kullanıcı tarafından anlaşılamayan emaillar yollayan bir program türüdür.

Spoofer:Hackerların systemlere yetkili bir kullanıcıymış gibi kendilerini göstermelerini yarayan bir programdır.Ençok kullanılan spoofing yöntemi smurfs ataklarıdır.Kullanıcı iplerine durmadan paketler yollayan ve cevap aldığında o ip altına giremeye yarar.Ama internet trafiğini gönderdiği flood(aşırı veri trafiği) sayesinde yavaşlatır. Continue reading “Hacker Terimleri…”