Microsoft Office Visio 2007 Viewer

Microsoft Office Visio 2007 hazır şablonlar ile network diyagramlarından, yönetim hiyeraşisini gösteren diyagramlara kadar pek çok şeyi çizebildiğimiz kullanışlı bir uygulamadır. Bazı durumlarda Visio yüklü olmayan bir bilgisayarda bir visio dosyası açmamız gerekebilir. Bu gibi durumlarda elbette Microsoft Office Visio 2007′ yi yüklemek bir çözümdür ancak lisans anlaşmaları gerek visio CD’ sinin olmayışı bunu engeller. Microsoft bunun için Microsoft Office Visio 2007 Viewer programını kendi sitesi üzerinden sağlamakta böylece visio dosyalarını açabilirsiniz.

Üreticinin açıklaması:

Visio 2007 Viewer, kullanıcıların Visio 5.0, 2000, 2002, 2003 veya 2007 ile oluşturulan Visio çizimlerini ve diyagramlarını Internet Explorer sürüm 5.0 veya daha ileri bir sürüme sahip Web tarayıcılarında görüntülemesine olanak verir.

Visio kullanıcıları Visio çizimlerini ve diyagramlarını çalışma arkadaşlarına, iş ortaklarına ve diğerlerine, bu kişilerin bilgisayarında Visio yüklü olmasa bile, rahatça gönderebilir. Internet Explorer ayrıca yazdırma işlevi de sunar; ancak bu işlev görüntülenen çizimin belli bir bölümüyle sınırlıdır.

Visio 2007 Viewer, kullanıcılara, Visio çizimlerini, grafiklerini ve şekillerini Web tabanlı bir ortamda kullanmanın avantajlarını keşfetme olanağı sağlar. Visio 2007 Viewer özellikle farklı konumlarda bulunan ve birlikte çalışması gereken ekipler için yararlıdır.

Windows Dosya Gezgini’nde, bir Visio çizimini görüntülemek için çizimi (.VSD, .VSS, .VST, .VDX, .VSX, .VTX uzantılı dosyaları) çift tıklatmak yeterlidir. Internet Explorer açılır ve Visio 2007 Viewer, tarayıcı penceresinde çizimi işler. Daha sonra araç çubuğu düğmelerini, klavye kısayollarını ve sağ tıklatma menüsündeki menü öğelerini kullanarak çizim penceresinde kaydırma ve yakınlaştırma yapabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir şeklin özelliklerini görmek için Özellikler ve Ayarlar iletişim kutusunu açıp şekli seçebilirsiniz. Bazı işleme ve görüntüleme ayarları, Özellikler ve Ayarlar iletişim kutusunun Görüntüleme Ayarları sekmesinde bulunur. Ayrıca çizim katmanı görünürlüğü ve renkleri Katman Ayarları sekmesinde, açıklama görünürlüğü ve renkleri de İşaretleme Ayarları sekmesinde belirlenebilir.

Türkçe yükleme sayfası:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=d88e4542-b174-4198-ae31-6884e9edd524

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.