Google Chrome Eklentileri

Google’ ın internet tarayıcısı olan Google Chrome internet tarayıcı pazarında daha fazla yer alabilmek için eklentiler üzerine eğiliyor. Şu anda Google Chrome için 1500’ den fazla eklenti hazırlanmakta.

Google Chrome eklentilerine ulaşmak için tıklayın.

Daha fazla bilgi için tıklayın.

 

Firefox’ u hızlandırmak için…

Firefox tarayıcınızı açın

1-Adres satırına “about:config” yazın ve “enter” a basın

2-Listeden aşağıdaki iki girişi bulun ve girişlerin üzerine sağ tıklayarak değeri değiştir diyerek true yapın…(her ikisinde de yapın)
“network.http.pipelining”
“network.http.proxy.pipelining”

3-Şimdi “network.http.pipelining.maxrequests” girişini bulun ve yine değeri değiştir diyerek 30 yazın…(yani sayfa açılırken daha çok istek yapacak sayfaya)

4-Son olarak sayfada sağ tıklayın ve yeni>integer diyerek “nglayout.initialpaint.delay” adında bir giriş oluşturun…Değerini de 0 olarak ayarlayın…

Vista’ da gizli menüleri açın…

Hepsinde olmasa da çoğu Windows Vista uygulamasında (örneğin Internet Explorer, Windows Media Player, ve Windows Gezgini’nde) tepedeki menü çubuğu varsayılan olarak gizlenmiştir. Bazı uygulamaların ayarlarını kurcalayarak (böyle bir ayar varsa) menüyü kalıcı olarak etkinleştirebilirsiniz, ama yalnızca ihtiyaç duyduğunuz bir seçeneğe ulaşmak için menüye geçici olarak erişmek isterseniz Alt tuşuna basmanız yeterli olacaktır.